sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

56. vuorokausi

Hieman sekaisin on tämä kasvattajatäti laskuissaan. Kuulin, että jos narttu keinosiemennetään pakasteella, aletaan päiviä laskea ovulaatiosta eikä siemennyspäivästä. Tästäpä alkoi minulla armoton pohdinta: pitäisikö Kiian tiineyspäivät laskea sunnuntaista, jolloin Kiialla progetestin mukaan oli mitä luultavimmin ovulaatio, vai tiistaista? Eiväthän asiat koskaan mene niin kuin kirjoissa lukee mutta olisi kuitenkin melko suotavaa, että pöhkö kasvattajatäti olisi henkisesti valmistautunut ottamaan vastaan Kiian ja Ryanin lapsukaisia myös alkuviikosta, eikä buukkaisi kaikenlaista tekemistä tiistaille ja keskiviikolle. :D

Olen siis muuttanut blogiini tiineyspäivät aikaisempaan vanhemmiksi: ajatuksena on, että ensimmäinen päivä olisikin ollut se sunnuntai eikä tiistai. Koskaanhan sitä ei voi tarkalleen tietää milloin narttu on tullut tiineeksi (ekasta, tokasta vaiko kenties kolmannesta astutuksesta) mutta jos tämä 63. vuorokauden laskentakaava aloitetaan ovulaatiosta keinosiemennystapauksissa, niin miksei myös muissa tapauksissa. Korjatkoon käsityksen minua viisaammat, jos olen ihan harhateillä.

Se siitä matemaattis-luonnontieteellistä pohdinnoista Back to business. :)

Tänään mittasin sitten ensimmäistä kertaa lämmön, joka oli klo 8.00 37,8 C. Kiia on nyt syönyt Royal Caninin Starteria n. 4 dl ja ProPlanin Large Puppy lammas-riisiä n. 4 dl. Liikkeet tuntuvat ainakin neljästä eri kohdasta. Kai siellä ainakin neljä pupsia on, ellei sitten yksi todella vilkas ja sporttinen kaveri ;) Tänä aamuna Kiia kuitenkin jätti ruoan syömättä.

Olen nyt viime päivinä käyttänyt Kiiaa erikseen ulkona, koska mammakoiran vauhti ei tahdo olla oikein rauhottumaan päin silloin, kun matkassa ovat perheemme muut koirat. Jännitys sen kun tiivistyy...

2 kommenttia:

Quicket kirjoitti...

Kyllähän ihan oikein mun ymmärryksen mukaan olet järkeillyt. Eli meillä ainakin on laskettu juuri tuosta ovulaatiosta.

Miia & Hirmuliskot kirjoitti...

Mutta Kiiahan astutettiin, ei siemennetty? Pakastesperma viedään suoraan kohtuun niin myöhään, että kohdun suu on jo sulkeutunut. Tästä(kin) johtuen kantoaika on lyhyempi.

Itse olen aina normiastutuksissa laskenut tiineyspäivät ekasta astutuksesta, joka on siis 0 vrk. Tämän takia meillä on synnytetty mm. 67 vrk, kun astumisia tuli kolme viiden päivän sisällä. Mutta ekasta lasketaan.