maanantai 14. kesäkuuta 2010

57. vuorokausi

Matemaattis-luonnontieteellisiä pohdintoja lisää. Asiasta kiinnostuneille tiedoksi, että lasken Kiian vuorokaudet netistä löytämän materiaaliin (Erkki Pyörälä Kotieläinten synnytysoppi) sekä kokeneen kasvattajaystäväni näkemykseen tukeutuen ovulaatiosta. Ovulaatiohan sijoittui mitä luultavimmin samalle päivälle mitä ensimmäinen astutus, joten siinä mielessä ollaan varmoilla vesillä. Omaa ajattelemattomuutta en noteerannut aikaisemmin ensimmäistä astutusta, koska koirat eivät jääneet kiinni. Pöhkö mikä pöhkö. :)

Nyt näyttäisi olevan tyylieroja myös ensimmäisen päivän laskentatavoissa. Jotkut laskevat ensimmäisen päivän 0 vrk ja toiset taas 1. vrk. Minun on kuitenkin varmaan viisainta laskea samalla tavalla kuin mitä olen Nämpällä laskenut ihan vertailun helpouden vuoksi eli toisin sanoen ensimmäinen päivä meillä on 0 vrk. Num3rot kertovat yhtä tarinaa mutta loppujen lopuksi jokainen narttu on erilainen ja siten kaiken maailman taulukot ja laskelmat tulevat mitä luultavimmin heittämään suuntaan jos toiseen. Kyllä ne pennut sieltä ulos tulevat. Ei ole tainnut yksikään sisään jäädä. :)

Huh huh. Se siitä.

Vuorokausia tänään siis 57.

Eilisestä lähtien ollaan nyt mittailtu lämpöjä neljän viiden tunnin välein yötä lukuun ottamatta. Kiian lämmöt olivat klo 13-18 välillä 37,6 muta nousi sitten iltaan kohti 37,9:ään. Nyt aamulla, kun mittasin lämmöt, olivat ne 37,4. (Miksiköhän puhutaan lämmöistä eikä lämmöstä?) Ruoka ei ole tänäkään aamuna maistunut. Eilen Kiia söi sitten kaiken kaikkiaan n. 3 dl. Jos homma menee niin kuin äidillään, meillä synnytetään aikaisintaan keskiviikkona mutta todennäköisemmin vasta torstaina. Hiljaa hyvää tulee.

1 kommentti:

Jaana M kirjoitti...

Jännää jännää :)